Ingegroeide teennagels

Een ingegroeide teennagel komt meestal voor bij een grote teen. De binnen- of buitenrand van de nagel is dan in de huid gegroeid en heeft aanleiding gegeven tot irritatie, pijn of een ontsteking. Waarom zo'n teennagel ingroeit is niet met zekerheid bekend. Misschien ligt het aan het schoeisel (te nauw, te smal) of aan de bouw van de teen zelf (licht gekanteld, waardoor bij het lopen een nagelrand te veel in de huid drukt) of door het te kort inknippen van de nagel in de hoekjes. Ingegroeide nagels komen relatief veel voor bij pubers. Waarschijnlijk is dit het gevolg van een combinatie van dunne nagels (door snelle groei), en te kleine schoenen (ook vaak door snelle groei). Opmerking: een beginnende schimmelnagel kan lijken op een ingegroeide nagel en in eerste instantie tot dezelfde verschijnselen leiden.

Voetschimmel - schimmelnagels

Schimmelnagels zijn teen- of vingernagels die met schimmel geïnfecteerd zijn. Schimmelnagels worden ook wel 'kalknagels' genoemd. Meestal begint de infectie aan de nagelranden die daardoor witgeel, groen of bruin verkleuren. De nagel wordt dik en brokkelig.In een later stadium kan de nagel zelf geheel of gedeeltelijk loslaten. Dit is niet alleen hinderlijk, maar het kan ook pijnlijk zijn. De medische term voor de gele verkleuring en het brokkelig worden van de nagels is onychomycose.

Voetverzorging

Esthetische en gespecialiseerde voetverzorging Basisverzorging nagels Eeltplekken / eeltpitten Ingegroeide nagels Kalknagels Schimmelnagels Kloven Nagels lakken (kan ook afzonderlijk) Spa pedicure met voetbad, peeling, masker & massage

Gelaatsverzorging

De gelaatsverzorging wordt uitgevoerd met de producten van Bellaline, eigenhandig geproduceerd onder mijn eigen merknaam met mijn eigen label waar ik trots op ben. Wij werken met 100% biologische producten van Bellaline geschikt voor alle huidtypes. Zonder toevoeging van synthetische stoffen. Producten van Bellaline geven immers ook zo veel goeds en doen deugd aan de huid. Het logo, lieveheersbeestje en bijtje staan voor de afbraak van de schadelijke stoffen in de natuur waarvoor het lieveheersbeestje grotendeels voor kan worden ingezet en het bijtje voor de verspreiding van al het goede in de natuur. Ook zeer geschikt om thuis de hedendaagse verzorging verder te zetten. De gelaatsverzorgingen zijn steeds inclusief diepe reiniging van de poriën en ontspannende gelaats-, decolleté-, schouder- en nekmassage. Epilatie van de wenkbrauwen is steeds inbegrepen bij de behandeling.

Handverzorging

Manicure - Basisverzorging nagels - Huidverzorging handen - Nagels lakken (kan ook afzonderlijk) Spa Manicure - peeling - packing - nailserum - vitamine oil - handmassage

Eelt

De buitenste laag van de huid nl. de hoornlaag wordt voortdurend aangemaakt als natuurlijke bescherming van het onderliggende weefsel. De hoornlaag bestaat uit afgestorven huidcellen die ons beschermt tegen: - slijtage van de huid - uitdroging - zonnestraling - lichaamsvreemde stoffen Aan de voeten hebben we een dergelijke beschermlaag, variërend in dikte. De plaatsen waarop wij staan, de 'drukpunten' zoals op de bal van de voet en onder de hiel, hebben van nature een dikkere hoornlaag. Bij veel mensen wordt deze beschermlaag van dode cellen op specifieke plaatsen te dik en veroorzaakt een branderig gevoel en pijn bij het lopen. Dan hebben we te maken met eelt, vaak in combinatie met likdoorns.

Likdoorns

Meestal ontstaat de likdoorn in een eeltplek als gevolg van langdurig plaatselijke wrijving en druk. De (versnelde) verhoorning treedt niet alleen op naar buiten toe (eeltplek) maar ook naar de binnenzijde van de huid (likdoorn). De druk wordt veroorzaakt door schoeisel, overgewicht of afwijkingen aan de stand van botten in de voeten. Meestal is er een combinatie van tenminste twee van deze factoren aanwezig. De eeltplek kan druk uitoefenen op zenuwuiteinden en daardoor erg veel pijn veroorzaken.

Kloven

Kloven zijn barsten of scheuren in de droge huid, in hard eelt of in een vochtige huid tussen de tenen. Kloven kunnen behoorlijk diep en pijnlijk zijn. Zij gaan makkelijk bloeden en kunnen bovendien gaan ontsteken. Een behandeling door de medisch pedicure is vereist omdat kloven moeilijk genezen. Na deze behandeling zal de pedicure u advies en richtlijnen geven om de huid intensief te verzorgen. Dit is noodzakelijk bij een huid die gevoelig is voor kloofvorming.
Vragen en antwoorden over laserontharing: Kan iedereen deze behandeling ondergaan? Omdat er melanine in het haar aanwezig moet zijn werkt het niet bij mensen met blond of grijs haar. Daarvoor is de elektrische methode meer geschikt, informeer bij Z-care Laserontharing naar de mogelijkheden. Hoeveel behandelingen heb ik nodig? Doorgaans zijn vijf tot acht behandelingen voldoende om het gewenste resultaat te bereiken. Na pakweg een jaar kan een korte aanvullende behandeling wenselijk zijn. Doet een laserbehandeling pijn? In de regel zal het niet of nauwelijks pijn doen, door de werking op het pigment in de haren kunnen mensen met een donkere huid wel gevoeliger zijn voor de behandeling. Is laserontharing iets voor mij? Alvorens aan het werk te gaan zullen de specialisten van Z-care Laserontharing eerst uitvoerig bespreken wat er bij u mogelijk is. Ook testen we altijd eerst een kleine oppervlakte.

Permanente make up

Opzoek naar permanente make up ? Voor dames en heren die goed voor de dag willen komen, elke dag én de hele dag, biedt Emed Laser een breed scala aan diensten, zoals permanente make up. Naast het gemak is deze behandeling ook geschikt voor mensen met een allergie voor standaard make up. Wat is permanente make up? Steeds opnieuw dezelfde make-up aanbrengen kost veel tijd en moeite, de make up vervolgens netjes houden kan een flinke uitdaging zijn. Met permanente make up kan Z-care jouw wenkbrauwen voller maken, de ogen meer uitdrukking te geven en jouw lippen voller maken of accentueren. Zelfs permanente lippenstift is mogelijk zodat je voortaan ook zorgeloos kunt eten en kussen! Voordelen van permanente make up: - Kies zelf welke delen van het gezicht je wilt laten behandelen. - De ingrepen zijn veilig uit te voeren en doen geen pijn. - Je hoeft niet steeds in de spiegel te kijken om jouw make up bij te werken. - Permanente make up is bij uitstek geschikt voor mensen met allergie voor cosmetica producten. - De behandelingen zijn geschikt voor zowel dames als heren. - Je zult lang genieten van het resultaat en er altijd verzorgd uitzien. Is permanente make up veilig? Bij Z-care bieden we behandelingen voor permanente make up die veilig en verantwoord zijn. Afhankelijk van de zone die behandeld wordt en de wensen van de klant zullen we in overleg de juiste aanpak bespreken. De behandeling is veilig zonder pijn, je zult er achteraf geen hinder van ondervinden. Onze specialisten zullen vooraf duidelijk de mogelijkheden aangeven en de procedure doorspreken. Zo kun je met vertrouwen de behandeling tegemoet zien. Voor mensen met een allergie voor cosmetica producten is permanente make up een absolute uitkomst! Waar kun je terecht voor permanente make up? Z-care is het adres voor permanente make up. Zowel dames als heren kunnen bij ons terecht voor diverse behandelingen. Wanneer je vragen hebt over de ingrepen zullen we je geheel vrijblijvend adviseren, ook voor nazorg kun je terecht bij onze kliniek. We werken alleen met professionals die een gedegen training hebben afgerond . Voor reserveringen kan u terecht bij www.z-care.be
Wat is een schimmelnagelinfectie? Een schimmelinfectie is een van de meest voorkomende ontstekingen bij de mens. Het tast de huid, haren en nagels aan. Hoe loop ik een schimmelnagelinfectie op? Een schimmelnagelinfectie krijgt men vooral in sauna’s, openbare zwembaden, fitnesscentra, douches en sportkleedkamers. Wie wordt het vaakst besmet? Jonge sporters, meer bepaald hardlopers. De combinatie van zweetvoeten en de druk veroorzaakt door dichte schoenen vergroot de kans op schimmels. Hoe werkt zo’n laser? De laserstraal dringt door de nagel en doodt de schimmel zonder de nagel of omgeving te schaden. De nagel zal er niet onmiddellijk gezond uitzien. De behandelde plek heeft immers tijd nodig om uit te groeien. Is de behandeling pijnlijk? De meeste mensen ervaren geen pijn. Wel een warm of soms tintelend gevoel. Hoe lang duurt de behandeling? Een PinPointe-behandeling duurt ongeveer 30 minuten. Wat zijn de slaagkansen van PinPointe? Uit klinische studies blijkt dat de kans op succes ongeveer 75% is. U krijgt tips om een nieuwe infectie te voorkomen. Een nieuwe ontsteking is evenwel altijd mogelijk, omdat schimmels overal optreden. Vooral in (sport)kleedkamers en douches. Wanneer kan ik opnieuw nagellak gebruiken? Het is mogelijk om direct na de behandeling nagellak aan te brengen. Wordt de behandeling gedekt door mijn ziekteverzekering? Deze behandeling is een medische dienst die normaal niet gedekt wordt door de ziekteverzekering. Sommige individuele gevallen worden echter wel aanvaard. Voor meer info neemt u best contact op met uw ziekteverzekering. Is de laser goedgekeurd voor de behandeling van nagelschimmel? Ja, de PinPointe Laser heeft Amerikaanse FDA en CE-goedkeuring voor de behandeling van schimmelnagelinfecties. Wie ontwikkelde deze laserprocedure? Vooraanstaande wetenschappers en medische specialisten ontwikkelden de technologie na meer dan 20 jaar onderzoek in PinPointe-laboratoria. Het National Institute of Health (VS) verstrekte de financiering. De algemene voorbereiding voor de behandeling is als volgt: Verwijdering van zoveel mogelijk van de aangetaste nagel. De nagel moet worden teruggebracht tot een minimale lengte en het oppervlak van de nagel zo veel mogelijk afgevijld. Dit wordt gedaan door een ervaren pedicure. De PinPointe Laser behandeling wordt gevolgd door een behandeling met schimmelwerende druppels. Wij adviseren Myco-Cure drops omdat deze meer dan 95% natuurlijk zijn, heel hoog gedoseerd zijn met etherische oliën en daardoor een zeer goed resultaat brengt. Je kan ze online bestellen of aankopen bij de behandeling . Deze druppels moeten tweemaal daags gebruikt worden. Schoenen moeten ook besproeid worden met een antimycotische spray. Na de behandeling doe je propere sokken aan en dienen op minstens 60°C gewassen te worden. Samengevat, PinPointe Laser-behandeling is een snelle, veilige en pijnloze methode voor de behandeling van schimmelnagels zonder bijwerkingen voor de patiënt.  ° Eerst wordt er zo veel mogelijk van de aangetaste nagel verwijderd.  ° Vervolgens wordt de nagel teruggebracht tot een minimale lengte en het oppervlak van de nagel afgevijld. Meestal gebeurt dat door een ervaren pedicure.  ° Na PinPointe Laser volgt een behandeling met een antischimmelzalf (Terbinafine). Die zalf moet 2 keer per dag op de nagels en tussen de tenen aangebracht worden. Schoenen moeten ook dagelijks ingespoten worden met een antimycotische spray. Laserbehandeling tegen schimmelnagels In tegenstelling tot de lange behandelingen en lage slaagkansen van medicinale therapie voor schimmelnagels, geeft lasertherapie zeer goede resultaten. PinPointeTM is pionier in laserbehandelingen van schimmelnagels en heeft wereldwijd de meeste ervaring. Meer dan 100.000 patiënten zijn al succesvol behandeld. Tot op heden is PinPointe de enige laser met goedkeuring van de FDA op basis van uitstekende klinische resultaten. Schimmelnagels zijn verleden tijd De eenmalige behandeling van alle 10 nagels duurt 30 tot 45 minuten, is pijnloos, vereist geen verdoving en is in meer dan 75% van de gevallen doeltreffend. Tijdens de behandeling dringt het laserlicht door de nagel tot op het nagelbed en doodt het de schimmel. De laser tast de nagel, het nagelbed, de matrix, de nagelwand en de omgeving van de nagel niet aan.   - Behandeling van 30 minuten  - Pijnloos en zonder verdoving  - Snel en veilig  - Geen orale medicatie vereist  - Geen bijwerkingen  - Amerikaanse FDA en EU-goedkeuring voor de behandeling van schimmelnagels  - Uitstekende resultaten Teennagels groeien een millimeter per maand. Dat betekent dat het even duurt voordat de volledige nagel terug gezond is. Verloop van de behandeling PinPointe Laser is een eenmalige, veilige, pijnloze en snelle methode voor de behandeling van schimmelnagels zonder bijwerkingen voor de patiënt.
Behandelingen
Montystraat 2E, 2590 Berlaar | info@pedicureberlaar.be
© Gespecialiseerd voetverzorgster Annemie | BTW BE 789.469.483